Egy barber munkaeszközei

Barber

Ha jártál már barbernél, vagy esetleg fodrásznál, akkor biztos feltűnt, hogy jó pár eszközt használ ahhoz, hogy a megfelelő frizurád legyen. Nézzük mik is ezek.

Az elengedhetetlen dolgok közül az első, a fordrász szék. Kényelmes, állítható a magassága, hogy a barbernek megfelelő magasságban legyél a munka során.

Aztán, hogy a ruhádat se koszolja össze, egy köpenyt kap minden vendég. Ez sosem maradhat ki.

A barber kézi eszközei közül talán az egyik legfontosabb a fodrász olló. Ebből lehet, hogy több is van neki, és mindegyiknek külön funkciója van. Fontos, hogy jól kézhez álljon, úgymond kényelmes legyen, mert a napja jelentős részében ezt az eszközt kell használnia.
A másik nagyon fontos eszköz a hajvágógép. Ezek profi eszközök, nem az a szupermarketes akciós fajta. Van aki akkumulátorost, van aki vezetékest használ. Milliméter pontosan be lehet állítani a vágáshosszt, és tényleg kényelmes használatot biztosít a használójának.

És van jó pár fésű is.

És ami nem hiányozhat egy igazi barber eszköztárából, az a pengés borotva. Ettől nem kell megijedni, egy gyakolott kézben nem okozhat sérülést, és ezzel lehet a legsimábbra borotválni az arcon vagy a fejen a bőrt, így érhető el a tökéletes borotváltság.

Megosztás